Norsk Stabijhoun Klubb, Jarveien 4c. 7072 Heimdal leder@stabijhoun.no

Også i år gikk turen til Nederland og Clubmatch. Clubmatch er en happening i Nederland for Stabyfolket og samler en stor mengde folk og hunder.

I år var det påmeldt 150 Stabyhoun. For mange er dette den eneste utstillingen de deltar på i løpet av et år, så her er det muligheter for virkelig å få se den forskjellen som finnes i rasen. Det gjelder ikke minst utseende og størrelse. Fra små til store. Fra kort pels til lang pels.

Språkproblemer er minimale selv om engelsk ikke har vært obligatorisk i skolen, her har vi alle en felles interesse i denne fantastiske rasen. Folk er imøtekommende og veldig interessert i å slå av en prat. Selv har vi blitt kjente med mange både innen oppdrett, jakt og i klubben, noe som er til stor hjelp for oss i arbeidet med å lære rasen enda bedre å kjenne.

Det som gleder meg mye, og som ikke er vanskelig å få med seg, er den økende interessen for bruks- og jaktegenskapende til rasen. Da jeg besøkte klubbens salgsbod så lå det en fin liten «lekesak» midt på bordet. Jeg måtte jo spørre om dette var noe de solgte, for det ville være en perfekt apporteringsgjenstand. Forstod ikke helt hvorfor de smilte så lurt til meg, men da jeg fikk forklaring på at det jeg ville kjøpe var en muldvarp som en av hundene hadde fanget utenfor hallen om morgenen, så måtte jeg selv smile.

I slutten av juni er neste store happening i Nederland. Da er det en stor nasjonal utstilling for alle de Nederlandske rasene, deriblant Stabyhoun. Er vel unødvendig å nevne at vi skal dit, og vil du vite mer om de større arrangemente for rasen i Nederland så er det bare å ta kontakt. Her i huset krysser vi fingre for at Stabytreffet i Norge og Clubmatch i Nederland ikke kolliderer til neste år, så vi kan få med oss begge.